Tanáraink

 

Hídvégi Éva

A Rajziskola vezető tanára 1985-ben végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán (MOME) bőr és ruha szakán, majd 1994-ben ugyanitt az Intermédia és Pedagógia szakon szerzett másoddiplomát. 1994-ben elnyerte a Római Magyar Akadémia Ösztöndíját, 1997-ben a Magyar Eötvös Ösztöndíjat, Olaszországban tervező asszisztens volt a Laura Biagiotti cégnél. 1998–2004-ig tanított a Magyar Iparművészeti Egyetem Textiles előkészítőjén. 1999-től a Novus Művészeti Iskola Divat és Stílustervező szakán. 2004-ben alapítótta a Felszabtér Rajziskolát. 2013 óta a ZAKO férfiruha márka tervezője. 2017-től a Metropolitan Egyetem rajztanára.

Tőkés Anna

A Rajziskola animáció tanára, alap diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán szerezte 2017-ben, ezt megelőzően 2016-ban Erasmus ösztöndíjjal a londoni Kingston Egyetem animáció & illusztráció szakán szerzett külföldi tapasztalatot. Jelenleg a MOME mester képzésén készíti diploma filmjét, mely filmötletet a Friss Hús pitch fórumon és a CEE (Central Eastern European) Animation Fórumon is különdíjjal ismertek el. 2018 óta szabadúszó látványtervezőként dolgozik animációs hazai és nemzetközi projektekben, rövidfilmekben, sorozatokban és reklámfilmekben.

Szabolcs Zsebi

A rajziskola Divat- és textiltervezés tanára. 2022-ben végzett a MOME Divat- és Textiltervezés MA képzésén. Egy szemesztert a tallinni Estonian Academy of Arts intézményben tanult, ahol textil- és kiegészítő-tervezés mellett biodesign-nal is foglalkozott. A tanítás során kérdések feltevésével segíti a diákok egyéniségének megőrzését és kibontakoztatását. Emellett reméli, hogy pozitív, mosolygós személyiségével erősíteni tudja a sikeres felvételit és később az egyetemi tanulmányokat is segítő önbizalmukat. Ezzel igyekszik továbbvinni azt az irányvonalat, amit akkor is megtapasztalt, amikor a Felszabtér rajzsuliba járt.

Bogyó Péter

A rajziskola egyik animáció tanára. 2018-ban végzett a MOME Animáció BA szakán, 2021-ben The Pattern című diplomafilmjével ugyanitt MA-n. Azóta szabadúszóként dolgozik a szakmában, többek között animátorként a Kecskemétfilm rajzfilmstúdiónál, de játéktervezéssel és sorozatfejlesztéssel is foglalkozik. Boldogan átadja tapasztalatait a felvtelire készülőknek.

Domokos Mihály

A Rajziskola kroki és divatillusztrátor tanára. 2012-ben a Gombold újra különdíját nyerte el. 2013-ban a MOME textil szakán szerzett BA diplomát. 2013-tól a ZAKO férfiruha márka tervezője. 2018-ban szerzett mesterdiplomát a milánói Nuova Accademia di Belle Arti ruhatervező szakán. Ugyan ebben az évben részvételt nyert a Fashion Graduate Italia-ra ahol diploma kollekcióját bemutatták.

Gacsályi Bibi

A rajziskola grafika tanára. 2018-ban diplomázott a Budapest Metropolitan Egyetem tervezőgrafika szakán, tanulmányai során fél évet Erasmus ösztöndíjjal a Universidade de Lisboa intézményében töltött. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikusművész képgrafika szakán tanul. Ez nagy segítség mert Bibi tisztában van vele milyen tudásra van szükség a sikeres felvételihez.

Péntek Brigi

A Rajziskola festő tanára. 2015-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. 2012-ben egy évet Lyonban, az École Nationale Supérieure des Beaux Arts de Lyon intézményében tanult. A festészet mellett a vívás is meghatározó szerepet töltött be életében. A sportban szerzett tapasztalatok a művészetben is kamatoztathatóak – önmagunk megismerése, koncentráció, megfigyelés, küzdelem vonatkozásában.

Weiszer Márk

A rajziskola egyik tervezőgrafika tanára. 2021-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika alapképzésén. Jelenleg a MOME mesterképzésén folytatja tanulmányait és aktív munkatársa az Oktatási Hivatalnak, valamint a PreMOME tanfolyamoknak. Egyik életre hívója és szervezője a MOME Movement közhasznú szervezeteket támogató pályázatának.

Csekő Andrea

A Rajziskola festő tanára. 2021-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő szakán végzett. 2019-ben az Accademia di Belle Arti di Napoli Erasmus ösztöndíjas hallgatója volt. 2022-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművész-tanári szakán szerzett diplomát. Fontosnak tartja a diákok egyéni és kreatív látásmódjának fejlesztését.

Dudás Ildi

London College Of Fashion MA Menswear fashion design and technology szakon végzett. Már az egyetem alatt és utána is különböző divatcégeknél dolgozott többnyire Londonban, ahol leginkább tervezési és kreatív szabászati munkákat bíztak rá. Jelenleg Magyarországon él és tanít. Szabadúszó kreatív szakember aki újonnan kezd elmerülni a borok világában és családi borászatát menedzseli.

Tóth Nóra

A rajziskola illusztráció-grafika tanára. A Képzőművészeti Szakközépiskola animáció  szakán 2021-ben pedig a MOME illusztrációs mesterkurzusán, az ‘Image Pro’ képzést végezte el. A grafikus szakma több területén is dolgozik reklámügynökségnél, csomagolásipari cégnél, illusztrátorként játékfejlesztő cégnél, illetve a UX/UI design világába is belekóstolt.

Pusztai Enikő

A Rajziskola egyik textiltervezés tanára. Jelenleg a MOME alapképzésén a kiegészítő-, és mintatervezés szakán végzős hallgató. A mintatervezés területei kiemelten közel állnak hozzá, akárcsak a manuális tervezési technikák és módszerek. Munkái során mindig előnyt élvezett az önkifejezés és a más művészeti ágak felé való nyitottság. Speciálisan textiltervezésre tanítja a diákokat.