Tanáraink

 

Hídvégi Éva

A Rajziskola vezető tanára 1985-ben végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán (MOME) bőr és ruha szakán, majd 1994-ben ugyanitt az Intermédia és Pedagógia szakon szerzett másoddiplomát. 1994-ben elnyerte a Római Magyar Akadémia Ösztöndíját, 1997-ben a Magyar Eötvös Ösztöndíjat, Olaszországban tervező asszisztens volt a Laura Biagiotti cégnél. 1998–2004-ig tanított a Magyar Iparművészeti Egyetem Textiles előkészítőjén. 1999-től a Novus Művészeti Iskola Divat és Stílustervező szakán. 2004-ben alapítótta a Felszabtér Rajziskolát. 2013 óta a ZAKO férfiruha márka tervezője. 2017-től a Metropolitan Egyetem rajztanára.

Federico Protto

A Rajziskola textil-, kosztüm- és divat tervező tanára. 2016-ban Bernard Willhelm és Hussein Chalayan tanítványként végzett Bécsben az Universität für angewandte Kunst-on ahol azóta is tanit. Szerkesztője az egyetem által évente kiadott ARACHNE magazinnak melyet Chalayan-al és a diákokkal közösen készitenek elő. Dolgozott Londonban és Berlinben Marques Almeida-al és Michael Sontag-al. Tervezőként kollekcióit bemutatták a lisszaboni és a bécsi divathéten is. Jelenleg Budapesten él és dolgozik saját kollekcióin és bárkit boldogan felkészít bármilyen egyetemre Európában (:

Györök Bori

A Rajziskola Divat- és Textiltervezés tanára. 2019-ben diplomázott a MOME textil- és divattervező MA szakán. Tanult a London Collage of Fashion (LCF) Sportswear szakán, és az École Superieure des Art Décoratiff (ENSAD) Haute-Couture szakán is. Egyetemi tanulmányait követően Peet Dullaert párizsi luxusmárkánál dolgozott. Jelenleg saját alkalmi ruha- és ékszermárkáját építi. Saját kollekcióit bemutatta többet között Párizsban és a kijevi divathéten is. Nemzetközi tapasztalata és szakmai ismeretei révén tudja mi a siker kulcsa a az európai divatszakok felvételijén. Szuper képességei közé tartozik a motiválás és a jókedv. 🌞

Halasi Bálint

A rajziskola animáció tanára. 2020-ban végzett a MOME Animáció BA szakán, és már négy éve szabadúszóként dolgozik a szakmában. Egy sokszínű palettával rendelkező, aktív alkotó, aki szeretné átadni tapasztalatait, hogy tanítványai tudatosabban mesélhessék el saját történeteiket az animáció médiumán keresztül.

Domokos Mihály

A Rajziskola kroki és divatillusztrátor tanára. 2012-ben a Gombold újra különdíját nyerte el. 2013-ban a MOME textil szakán szerzett BA diplomát. 2013-tól a ZAKO férfiruha márka tervezője. 2018-ban szerzett mesterdiplomát a milánói Nuova Accademia di Belle Arti ruhatervező szakán. Ugyan ebben az évben részvételt nyert a Fashion Graduate Italia-ra ahol diploma kollekcióját bemutatták.

Gacsályi Bibi

A rajziskola grafika tanára. 2018-ban diplomázott a Budapest Metropolitan Egyetem tervezőgrafika szakán, tanulmányai során fél évet Erasmus ösztöndíjjal a Universidade de Lisboa intézményében töltött. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikusművész képgrafika szakán tanul. Ez nagy segítség mert Bibi tisztában van vele milyen tudásra van szükség a sikeres felvételihez.

Péntek Brigi

A Rajziskola festő tanára. 2015-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. 2012-ben egy évet Lyonban, az École Nationale Supérieure des Beaux Arts de Lyon intézményében tanult. A festészet mellett a vívás is meghatározó szerepet töltött be életében. A sportban szerzett tapasztalatok a művészetben is kamatoztathatóak – önmagunk megismerése, koncentráció, megfigyelés, küzdelem vonatkozásában.

Weiszer Márk

A rajziskola egyik tervezőgrafika tanára. 2021-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika alapképzésén. Jelenleg a MOME mesterképzésén folytatja tanulmányait és aktív munkatársa az Oktatási Hivatalnak, valamint a MOME Innovációs Központnak. Egyik életre hívója és szervezője a MOME Movement közhasznú szervezeteket támogató pályázatának.

Bak Vivien Réka

A Rajziskola Grafika és illusztráció tanára. Jelenleg a MOME Tervezőgrafika alapképzésen hallgató, előtte a Budai Rajziskolában végzett nappali tagozaton. A grafikai munkáinál számára fontos szempont a személyesség, hogy az tervező individuuma visszaköszönjön, legyen az illusztráció, arculat vagy csomagolástervezés.