Tanáraink

 

Hídvégi Éva

A Rajziskola vezető tanára 1985-ben végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán (MOME) bőr és ruha szakán, majd 1994-ben ugyanitt az Intermédia és Pedagógia szakon szerzett másoddiplomát. 1994-ben elnyerte a Római Magyar Akadémia Ösztöndíját, 1997-ben a Magyar Eötvös Ösztöndíjat, Olaszországban tervező asszisztens volt a Laura Biagiotti cégnél. 1998–2004-ig tanított a Magyar Iparművészeti Egyetem Textiles előkészítőjén. 1999-től a Novus Művészeti Iskola Divat és Stílustervező szakán.  2004-ben alapítója volt a Felszabtér Rajziskolának. 2013 óta a ZAKO férfiruha márka tervezője. 2017-től a Metropolitan Egyetem rajztanára.

Federico Protto

A Rajziskola textil-, kosztüm- és divat tervező tanára. 2016-ban Bernard Willhelm és Hussein Chalayan tanítványként végzett Bécsben az Universität für angewandte Kunst-on ahol azóta is tanit. Szerkesztője az egyetem által évente kiadott ARACHNE magazinnak melyet Chalayan-al és a diákokkal közösen készitenek elő. Dolgozott Londonban és Berlinben Marques Almeida-al és Michael Sontag-al. Tervezőként kollekcióit bemutatták a lisszaboni és a bécsi divathéten is. Jelenleg Budapesten él és dolgozik saját kollekcióin és bárkit boldogan felkészít bármilyen egyetemre Európában (:

Bakács Orsi

A Rajziskola Divat- és Textiltervezés tanára. Jelentleg a MOME ugyanezen  szakán mesterdiplomázik és Orsi Bakacs néven saját esküvői ruha márkáját építi. Ő is a Rajziskola növendéke volt, így rendkívül jól szót ért a diákokkal. Mivel jelenleg is a MOME hallgatója jól tudja mire van szükség a bekerüléshez. Szuper képességei közé tartozik a motiválás, Orsi mellet nincs aki ne dolgozna száz százalékon (:

Varga Flóra

A Rajziskola szabás-varrás, draping tanára. 2015-ben szerzett mesterdiplomát a MOME öltözéktervező szakán. Majd tanári diplomát is, design és vizuális művészettanár szakon. Fél évet töltött Franciaországban művészeti ösztöndíjjal. Többek közt Gihon FED nevű márka építésén dolgozik. Energikus, imád és tud rajzolni jól ért a szerkesztéshez és persze remekül szót ért a hallgatókkal.

Domokos Mihály

A Rajziskola kroki és divatillusztrátor tanára. 2012-ben a Gombold újra különdíját nyerte el. 2013-ban a MOME textil szakán szerzett BA diplomát. 2013-tól a ZAKO férfiruha márka tervezője. 2018-ban szerzett mesterdiplomát a milánói Nuova Accademia di Belle Arti ruhatervező szakán. Ugyan ebben az évben részvételt nyert a Fashion Graduate Italia-ra ahol diploma kollekcióját bemutatták.

Merényi Dávid

A Rajziskola festő tanára. Gyermekkorának nagy részét Olaszországban töltötte majd a gimnázium elvégzése után 2014-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán szerzett mester diplomát. Többek közt tanult a milánói Accademia di Brera-an is. Itthoni mesterei Kósa János és Nemere Réka voltak. Festményei számos hazai és külföldi kiállításon szerepelnek.